Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Vakuové vaření » SOFTCOOKER


        

SOFTCOOKER

skladem

 

Dostupnost: na dotaz
rozměr: 130x260x340 mm
napětí/příkon: 230V/2 kW
váha: 4,5 kg
běžná cena 21 980 Kč (799 €)
naše cena bez DPH: 20 980 Kč (763 €)
naše cena s DPH (21 %):
25 386 Kč (923 €)

do košíku:
  ks  

Softcooker je určen pro pozvolné vakuové vaření ve vodní lázni při nízkých teplotách 60–95°C. Potraviny, zpracované tímto způsobem, neztrácejí svůj vzhled, chuť ani barvu a zachovávají si šťavnatost a důležité živiny . Ideální do restauračních provozů vyšší kategorie především k přípravě ryb, drůbeže, jatečního masa a zeleniny. Minimální váhový úbytek. Bez rizika rozvaření a nasáknutí potravin vodou. Zachování aroma. Nízké energetické náklady. Zařízení není dodáváno s nádobou, nutno objednat zvlášť.

  • Vysoká přesnost regulace teploty na 0,03 °C.
  • IP X3 bezpečnostní ochrana nerezové konstrukce.
  • Může být použito v nádobách s max. hloubkou 16,5 cm.
  • Nejlepší výkony až do 50 litrů.
  • Pracovní teplota 20 – 95 °C.
  • Ochrana vypne zařízení v případě nedostatku vody.
  • Oběhové čerpadlo zajišťuje stejnoměrnou teplotu vody v celé nádobě.
  • Bezpečnostní čidlo zajišťuje vypnutí zařízení v případě přehřátí nebo přetížení.
  • Rukojeť z nerezové oceli umožňuje snadné přenášení.

Vakuové vaření (sous-vide cooking) bylo vyvinuto před několika lety. Proces byl vyvinut v okamžiku, kdy kuchaři začali pracovat na efektivní a perfektní přípravě foie gras. Nejlepší metodou se ukázalo vaření ve vákuu při nízkých teplotách, které zajistí citlivá elektronika s možností regulace teploty s odchylkou +/- 0,03 °C. Se správným zařízením, jako je Softcooker značky SIRMAN, je zajištěno jemné a šetrné vaření, uchování důležitých živin, intenzivní chuti, šťavnatosti a aroma výsledného produktu, jež je cílem každého profesionálního kuchařského umění.

Francouzský výraz Sous-vide – vaření ve vákuu, je metoda vaření, která je určena k udržení neporušenosti vařeného produktu delší dobu při relativně nízké teplotě. Potraviny se vaří po dlouhou dobu, někdy i více než 24 hodin. Na rozdíl od běžného vaření, sous-vide cooking používá sáčky pro vaření produktu v horké vodě pod bodem varu (obvykle kolem 60 °C ).

Softcooker SIRMAN s citlivou regulací teploty a dokonalou funkcí rovnoměrného víření vody ve varné nádobě je používán v mnoha restauracích, které jsou oceněny hvězdičkami Michelin, což lze považovat za to nejlepší doporučení tohoto zařízení do vaší kuchyně.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.