Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

Pavel Horský Gastro Že-Ho servis
Záběhlická 1230/31
106 00 Praha 10
tel: +420 777 334 890
gastrozeho(a)email.cz
HELP LINE +420 777 115 506

ANKETA

Jak se vám tyto stránky líbí?

líbí moc 78% líbí málo 6% nic moc 8% Vůbec 9%

O nás
O nás


Vítejte na stránkách obchodní společnosti Pavel Horský - Gastro Že-Ho servis

 


 


Specializujeme se na prodej a servis vakuových balících strojů a obalového materiálu pro průmysl a domácnost.

 

Určujícím kritériem při výběru baličky je zejména velikost a typ balených předmětů a dále způsob nasazení.

  • Baličky s externím odsáváním jsou určeny zejména pro méně náročné provozy a z důvodu maximálního možného nepřetržitého provozu 2–3 hodinách práce, musí být na chvíli odstaveny. Vhodné zejména k balení nesypkých potravin s malým obsahem vody, výrobky s vyšším obsahem vody je třeba balit v komorových baličkách.

  • Baličky komorové, určeny pro větší zatížení, nepřetržitý provoz 7 až 8 hodin. S olejovou vakuovou pumpou.

  • Baličky zatavovací, určeny výhradně k zatavování PP misek s fólií.

Z důvodu rozdílně technologie vakuování jsou u komorových baliček používány hladké sáčky a u baliček s externím odsáváním sáčky vroubkované.

 

Dále stroje určené pro pozvolné vaukové vaření ve vodní lázni při nízkých teplotách 40 – 90 °C. Potraviny zpracované tímto způsobem neztrácejí svůj vzhled, chuť ani barvu a zachovávají si šťavnatost a důležité živiny. Ideální do restauračních provozů vyšší kategorie především k přípravě ryb, drůbeže, jatečního masa a zeleniny.

Vakuové vaření (sous-vide cooking) bylo vyvinuto před několika lety. Proces byl vyvinut v okamžiku, kdy kuchaři začali pracovat na efektivní a perfektní přípravě foie gras. Nejlepší metodou se ukázalo vaření ve vákuu při nízkých teplotách, které zajistí citlivá elektronika s možností regulace teploty s odchylkou +/- 0,03 °C. Se správným zařízením, jako je Softcooker nebo Hydro-Cooking, je zajištěno jemné a šetrné vaření, uchování důležitých živin, intenzivní chuti, šťavnatosti a aroma výsledného produktu, jež je cílem každého profesionálního kuchařského umění.

Francouzský výraz Sous-vide – vaření ve vákuu, je metoda vaření, která je určena k udržení neporušenosti vařeného produktu delší dobu při relativně nízké teplotě. Potraviny se vaří po dlouhou dobu, někdy i více než 24 hodin. Na rozdíl od běžného vaření, sous-vide cooking používá sáčky pro vaření produktu v horké vodě pod bodem varu (obvykle kolem 60 °C ).

 

Minimální váhový úbytek. Bez rizika rozvaření a nasáknutí potravin vodou. Zachování aroma. Nízké energetické náklady.